donderdag 29 september 2011

Ding #7 Flickr verder ontdekken

Dit was voor mij wat lastiger. Ik vind Flickr niet echt geweldig (sorry). Het wordt voor mij echt picassa. Ik heb natuurlijk wel mijn opdracht uitgevoerd. Toen ik de eerste keer het stukje las, dacht ik echt, waar hebben ze het over. Nog maar een keer lezen en wat achtergrondinformatie en: het "eureka"  moment was er. 


Flickr color picker:
Best grappig, maar dat was het wel. Misschien als je een collage op basis van kleur wil gebruiken is het handig. Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. Wel mooie foto's gezien.
Findr
Dit vond ik erg gaaf. Natuurlijk begonnen met het woord jaguar. Wat een verschillende tags (hopelijk heb ik het goed). Natuurlijk andere woorden gebruikt en nu weet ik bijvoorbeeld welke poezen er zijn gefotografeerd in Heerhugowaard (hihi).
Earth album
Zo leuk. De hele wereld rond door middel van foto's. Zo makkelijk in gebruik.


Ik zie alleen niet in (als iemand mij wil overtuigen van het tegendeel, hoor ik dat graag) wat de bibliotheek aan Flickr heeft. Je kan wel foto's van het interieur aanbieden, maar je kan de mensen beter een rondleiding in de bibliotheek geven. Sfeer proeven.

Ding #6 Flickr


Dit is een ding waar ik persoonlijk erg naar uitgekeken heb.
Het was toch best lastig om gewoon te beginnen: waar ga ik beginnen, wat ga ik nou precies zoeken, weet ik wel iets interessants om op te zoeken (hmm).

Maar natuurlijk als je eenmaal bent begonnen kan je niet meer stoppen. Ik ben begonnen om te zoeken naar foto's van Hhw en ging steeds verder. Je kijkt bij de personen die de foto's hebben gemaakt en dan weer verder tot dat je denkt: bedtijd, tot morgen.

Ik ben groot fan van Anne Geddes en die is ruim vertegenwoordigt op Flickr. Ik heb genoeg boeken, kalenders en agenda's van haar, maar heb toch een foto op Flickr gevonden die ik niet ken. Helemaal blij en tevreden wil ik de andere pagina's met foto's bekijken, verschijnt er ineens het bericht dat Flickr "the hiccups" heeft. Erg leuk bedacht! gelukkig kon ik snel weer verder. Bovenstaande foto is mijn "Flickr foto".

Ik ben daarna toch nog even gaan kijken bij Picassa en dat bevalt mij beter dan Flickr. Toch binnenkort daar een account aanmaken. Hou jullie op de hoogte.

foto: By JustMeSKJ ~ Postcards

donderdag 22 september 2011

Ding #5 RSS feeds vinden


Hmm, kom er net achter dat ik ding 4 en 5 in een blog had kunnen beschrijven. Maar oefening baart kunst!
Maar ik kan vast nog wel wat beschrijven. En het bloggen wordt op deze manier steeds makkelijker voor mij.


Ik blijf via Google zoeken, want dat is het makkelijkste. De andere site die ik probeerde was in het engels. Nou is engels niet zo lastig, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Het gaat toch ook om gebruiksgemak.
Google zit er bij mij ook zo ingebakken en ik heb daar al zoveel (Google-reader, iGoogle en gewoon Google om te zoeken). Mijn iGoogle wordt steeds persoonlijker. Met de NOS-feed ben ik nu altijd op de hoogte. ik weet wat voor weer het gaat worden. Erg makkelijk allemaal en erg leuk!


Ik heb met Google blogsearch gezocht op 23 dingen en kwam op de blog van Edwin Mijnsbergen en van Rob Coers. Meteen maar een RSS uitgevoerd. Google-reader heb ik weer netjes gemaakt, want anders ben je gewoon het overzicht kwijt.


Tot het volgende ding!

Ding #4. RSS


Na de bijeenkomst wilde ik eigenlijk meteen beginnen. In de auto hadden we gespreksstof genoeg (rara waarover?). Alles is interessant, maar niet alles zullen we blijven gebruiken. Als je daar een gesprek over heb met 4 mensen zie je meteen de verschillen. Erg leuk om te ontdekken wat de verschillen tussen ons zijn.

Maar we beginnen allemaal bij het begin, dus ding #4.
Eerst maar eens naar google-reader. Omdat ik al collega's aan het volgen was met hun blogs had ik meteen al nieuwe berichten (zo simpel kan het blijkbaar zijn). Meteen aan de slag. Alles en iedereen toegevoegd en het werkt meteen. Bij sommige sites die ik moest toevoegen bleef ik meteen hangen. Dus ik denk dat er heel wat uren in gaan zitten, want er zijn zoveel leuke dingen op het web waar je blijft hangen.

Conclusie.
Het kostte mij erg weinig moeite om het allemaal voor elkaar te krijgen. Maar ja, hoe lastig kan het zijn na de filmpjes en RSS staat natuurlijk niet voor niets voor: Really Simple Syndication. Dit is voor mij erg interessant en ik zal het waarschijnlijk veel gebruiken. We zullen de balans aan het einde van 23 dingen opmaken.

vrijdag 16 september 2011

De start

Mijn eerste blog!!


Aangezien ik niet zo'n schrijver ben, maakte ik mij toch wel wat druk over het bloggen. Maar ik ben nu mijn eerste stukje aan het schrijven en de eerste letters zijn gezet. Ik ga mijn uiterste best doen om na de 23 dingen een volleerd blogger te zijn. Het wordt een leuke en leerzame reis door de digitale wereld en ik heb er zin in. De eerste drie dingen waren gelukkig voor mij niet zo lastig en het was dan ook snel voor elkaar (ik heb alleen maar een paar keer mijn wenkbrauwen opgetrokken). Mijn medestudenten wens ik veel succes. Ik zal jullie met veel plezier gaan volgen.