donderdag 20 oktober 2011

Ding #12 Microbloggen met Twitter

My first tweet is into the world! 


Ik heb mij aangemeld bij Twitter en hoor er helemaal bij. Ik heb het lang tegen gehouden omdat niemand echt zit te wachten op tweets over dagelijkse dingen. Maar blijkbaar (zie filmpje van 23 dingen) vinden mensen het toch erg leuk. Dus dan doe ik trouw mee. Ik vind het wel leuk om te kijken wat mensen nu tweeten, dus ik ga toch proberen om het zoveel mogelijk bij te houden. 


Ik heb een account aangemaakt en de stappen gevolgd. Ik heb organisaties/bedrijven toegevoegd en al heel wat collega's. Het is mij zelfs gelukt om mijn tweets toe te voegen op mijn blog. Helemaal leuk. 
Volgen jullie mij? Tot twitter!

donderdag 13 oktober 2011

Ding #11 Ontdek Wiki's

Na gezien en gelezen te hebben wat wiki's zijn, meteen aan de slag. Dit is erg interessant, vind ik. Ik heb een "wiki" toegevoegd en een "wiki" aangevuld. Erg handig en leuk. Dit is iets wat ik nuttig vindt. Niet meer tig keer heen en weer mailen en dan nog mis je wat. 


Dit is een heel handig "ding" voor de bibliotheek. Als je samen in een werkgroep zit kan je heel makkelijk overleggen via "wiki" en hoef je ook niet om de haverklap een vergadering te regelen. Dit moet meer gebruikt gaan worden! Op deze manier is informatie altijd up-to-date.

Ding #10 Social bookmarking en Delicious

Delicious, daar heb ik veel collega's al over gehoord. Spannend, nu ga ik het ontdekken. Ik heb het filmpje gekeken en dat maakte een hoop duidelijk. Die filmpjes zijn echt heel handig. Ik ben eerlijk gezegd niet iemand die uren gaat surfen op het internet en naar mijn idee heb ik ook niet echt heel veel sites om te bookmarken. Als ik iets moet zoeken op het internet dan google ik dat en bewaar de sites niet. Ga ik nu toch eens doen. Ik heb een account aangemaakt en er wat sites opgezet. Er zullen nog sites gaan volgen.

Hoe je dit moet gaan gebruiken voor de bibliotheek weet ik eigenlijk niet. Met mijn werk gebruik ik niet zoveel internet en wat ik gebruik start automatisch op. Misschien hebben mijn collega's nog ideeën voor mij.

http://www.delicious.com/daantje

zondag 9 oktober 2011

Ding #9 Mijn visie op Web 2.0

Wat hebben we al veel geleerd de afgelopen weken. We bloggen erop los en we kunnen van alles in de gaten houden via RSS. En we kunnen aan de gang met foto's. Ik vind het erg leuk om te zien wat iedereen met de "dingen" doet. Het bloggen vind ik echt fantastisch. Eerst dacht ik: wat moet ik schrijven, maar dat is met de leuke opdrachten niet zo moeilijk. Bloggen vind ik een goed middel voor de bibliotheek om te communiceren. Je kan er zoveel in kwijt en het is zo de wijde wereld in. Je kan over activiteiten in de bieb bloggen om de mensen een idee te geven wat er georganiseerd wordt en hoe het bevalt bij de klanten. En dat is nog maar 1 voorbeeld. 

Rss is leuk maar ik heb al weer wat dingen verwijderd. Als je de goede dingen volgt is het wel handig. Ik kan toch mooi mijn collega's volgen via Google-reader. Zo kan je misschien bij de bibliotheek de nieuwe aanwinsten via Rss binnenkrijgen.

Foto zijn leuk en ga ik ook zeker vaker doen. Mijn account bij Picassa gaat er ook zeker komen. Voor de bibliotheek blijf ik erbij dat mensen de sfeer moeten proeven. Bij activiteiten is het wel handig omdat de mensen dan een indruk krijgen.

Op naar de volgende leuke dingen!!

Ding #8 online plaatjes bewerken.

Een ding waar ik best moeite mee had. Eerlijk gezegd werk ik er nooit mee en dacht ik ook, best leuk (voor een ander). Maar ik ben er nu wel achter wat je allemaal kan. Ik ben eerst bij een site terechtgekomen waar je Andy Warhol's beroemde pop-poster kan maken. Helaas is het nog niet helemaal naar mijn zin, dus dat volgt nog. 


Daarna naar fotoaanpassen.nl gegaan. En toen begon het te kriebelen. Wat kan je allemaal en hoe werkt dit en dat. Van alles uitgeprobeerd en je zag meteen resultaat. Onderstaande foto heb ik uitgesneden en van alles mee gedaan. Uiteindelijk is het onderstaande foto geworden, gemaakt van houtskool (net echt). Ik ga nog meer foto's ermee bewerken en op canvas laten maken. Gaaf he!