dinsdag 6 december 2011

Ding #17 Mobiel internet

Wij zijn in het gelukkige bezit van de Ipad en daardoor weet ik geluk al wat van dit onderwerp. Een smartphone heb ik niet maar ik zal er waarschijnlijk niet meer onderuit komen. Maar met veel dingen ben ik eerst afhoudend totdat ik het ga gebruiken en niet meer zonder kan. De Ipad is geweldig en zo handig met alle apps. Ik heb de apps van Twitter en Facebook. Met een touch kan ik aan de gang. Ik heb ook QR-codes gebruikt omdat ik nieuwsgierig was hoe dat nou werkt. En het werkt, je komt meteen op de website en kan weer verder gaan kijken. Mooie reclame!

Voor de bibliotheek moet hier toch heel wat uit te halen zijn. Met QR-code idd naar boekrecensies, naar leeslijsten van genres en ga zo maar door. We kunnen apps maken die je op de hoogte houden van de activiteiten, verlengen, en zo zijn er nog vele toepassingen. Voor de bibliotheken wordt het een must om een app te ontwikkelen om mee te gaan met alle media.

1 opmerking:

  1. Er zijn bieb apps in omloop voor de iPhone, voor de Ipad nog niet. Cubiss heeft een app voor de iPhone ontwikkeld, maar deze wordt alleen door de Brabantse bibliotheken ondersteund.Je kunt deze app op de iPad opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen