zondag 9 oktober 2011

Ding #9 Mijn visie op Web 2.0

Wat hebben we al veel geleerd de afgelopen weken. We bloggen erop los en we kunnen van alles in de gaten houden via RSS. En we kunnen aan de gang met foto's. Ik vind het erg leuk om te zien wat iedereen met de "dingen" doet. Het bloggen vind ik echt fantastisch. Eerst dacht ik: wat moet ik schrijven, maar dat is met de leuke opdrachten niet zo moeilijk. Bloggen vind ik een goed middel voor de bibliotheek om te communiceren. Je kan er zoveel in kwijt en het is zo de wijde wereld in. Je kan over activiteiten in de bieb bloggen om de mensen een idee te geven wat er georganiseerd wordt en hoe het bevalt bij de klanten. En dat is nog maar 1 voorbeeld. 

Rss is leuk maar ik heb al weer wat dingen verwijderd. Als je de goede dingen volgt is het wel handig. Ik kan toch mooi mijn collega's volgen via Google-reader. Zo kan je misschien bij de bibliotheek de nieuwe aanwinsten via Rss binnenkrijgen.

Foto zijn leuk en ga ik ook zeker vaker doen. Mijn account bij Picassa gaat er ook zeker komen. Voor de bibliotheek blijf ik erbij dat mensen de sfeer moeten proeven. Bij activiteiten is het wel handig omdat de mensen dan een indruk krijgen.

Op naar de volgende leuke dingen!!

1 opmerking:

  1. Je hebt gelijk, Danoontje, maar een lastig punt blijft: hoe krijg je (potentiële) klanten zover dat ze de digitale weg vinden naar de bibliotheek?
    Ongetwijfeld zal daar in het klantenpanel aandacht aan worden besteed. Daarnaast kunnen wij als medewerkers de klant die weg wijzen als het ter sprake komt.
    En natuurlijk is het en/en. Wat mij betreft gaat er niets boven een persoonlijk contact.

    BeantwoordenVerwijderen