donderdag 29 september 2011

Ding #7 Flickr verder ontdekken

Dit was voor mij wat lastiger. Ik vind Flickr niet echt geweldig (sorry). Het wordt voor mij echt picassa. Ik heb natuurlijk wel mijn opdracht uitgevoerd. Toen ik de eerste keer het stukje las, dacht ik echt, waar hebben ze het over. Nog maar een keer lezen en wat achtergrondinformatie en: het "eureka"  moment was er. 


Flickr color picker:
Best grappig, maar dat was het wel. Misschien als je een collage op basis van kleur wil gebruiken is het handig. Ik heb er persoonlijk niet zoveel mee. Wel mooie foto's gezien.
Findr
Dit vond ik erg gaaf. Natuurlijk begonnen met het woord jaguar. Wat een verschillende tags (hopelijk heb ik het goed). Natuurlijk andere woorden gebruikt en nu weet ik bijvoorbeeld welke poezen er zijn gefotografeerd in Heerhugowaard (hihi).
Earth album
Zo leuk. De hele wereld rond door middel van foto's. Zo makkelijk in gebruik.


Ik zie alleen niet in (als iemand mij wil overtuigen van het tegendeel, hoor ik dat graag) wat de bibliotheek aan Flickr heeft. Je kan wel foto's van het interieur aanbieden, maar je kan de mensen beter een rondleiding in de bibliotheek geven. Sfeer proeven.

2 opmerkingen:

  1. ik ben het met je eens dat de mensen beter een rondleiding in de bibliotheek kunnen krijgen dan via flickr of een ander foto programma. Ik vind het wel leuk om te lezen dat jij, net als mij, niet zo gecharmeerd bent van Flickr. Ik kwam terecht op zoom. Ook leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo zie je maar: meningen (en smaken) verschillen.
    Bij (jeugd)activiteiten en/of workshops kan het leuk zijn om via Flickr (of welk programma dan ook) foto's te tonen. Mits toestemming door de deelnemers is verstrekt om het publiek te maken.
    Of zie jij dit anders?

    BeantwoordenVerwijderen